- Anasayfa
- Sosyal ve Sanatsal Etkinliklerimiz
Sosyal Etkinlikler
Sosyal ve Sanatsal Etkinliklerin Tümü Eğitimin Temel Parçasıdır
Resim
Görsel sanatlar, öğrencilerimize hem akademik hem de sosyal gelişim açısından büyük önem taşımaktadır. Genç yaşlarda gelişen görsel estetik algıları, bilinçli eğitim ve çocukların bireysel eğilimleri ile doğru oranda ilerler. Sanat eğitimi sayesinde algıları açılırken estetik kaygıları da pozitif yönde artar, hayal güçleri gelişir. Bu gelişim, onlara profesyonel hayatlarında da olumlu ve girişken bir sosyal hayat sağlar. Görsel sanatlara yeteneği yüksek olan çocuklar ise bu yönde eğitilerek geleceğin sanatçılarına dönüştürülebilirler.
Drama
Canlandırma ve somutlaştırma becerisi ile birlikte öğrencilerimizin içlerindeki yaratıcılığı ortaya çıkarmayı sağlayan etkinliklerdir.
Drama Çalışmalarımızda:
- Oyun kurgulama
- Duygularını yaşayabilme,
- Başka bir kimliğe bürünebilme,
- Kendini ifade edebilme becerileri hedeflenmektedir.
Beden Eğitimi
Beden Eğitimi dersi ile öğrencilerin aşağıdaki bilgi ve becerileri edinirler
- Fiziksel etkinlikleri sevmek,
- Hareket yeteneklerini ve vücudunu keşfetmek,
- Temel motor becerilerini (koşma-sekme ve sıçrama – koordinasyon – atma ve tutma- denge- asılma ve sallanma- yuvarlanma) geliştirmek,
- Bireysel ve grup olarak oyun oynamak, yarışmalar yoluyla kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenmek.
Öğrencilerimiz, yaş özelliklerine göre Cimnastik, badminton, basketbol, futbol ve voleybol gibi fiziksel uygunlukları ve yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına erken yaşta yönlendirilirler.
Müzik
Okulumuzda öğrencilerimizin bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyen hem de müziksel gelişim sürecini olumlu yönde etkileyen çalışmalar yürütülür.
Bu Çalışmalar:
- Ses ve müzik dinleme ve ayırt etme çalışmaları,
- Ritim çalışmaları,
- Nefes ve ses çalışmaları,
- Şarkı söyleme,
- Müzik aleti çalma,
- Yaratıcı hareket ve dans,
- Müzik eşliğinde hareket oluşturma gibi etkinliklerden oluşur.
- Anaokulunda orff çalgıları eğitimi başlar. Basit vurmalı çalgılar çalarak el-göz koordinasyonunu ve aynı anda iki elini birlikte kullanabilme becerisini de kazandırır.
Müzik etkinliklerimiz, öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyerek özgüven kazanmalarına da yardımcı olacak şekilde planlanır.
BİLİŞSEL ETKİNLİKLER
Satranç, Bilişim Teknolojileri, Akıl Oyunları Gibi Bir Çok Etkinlik Ile Öğrencilerimizin Bilişsel Gelişimine Katkıda Bulunuyoruz.
Satranç
Çocuklarımızın strateji belirlemesi, sezgi ve planlama yetilerinin gelişmesine büyük katkı sağlayan ve özgüvenin pekişmesinde yararlı bir oyun olan SATRANÇ, okulumuzun önem verdiği bir derstir.
Bilişim Teknolojileri ve Kodlama
Kodlama eğitimi öğrencilerimize matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Öğrencilerimiz, her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor.